15 i 16 de març de 2025, de 10:00 a 20:00
Passeig de la Devesa, Girona

Podràs veure, tastar i comprar formatges de:
Artesans dels Avalls
Alt Empordà · Girona
Cal Cantaré Formatgeria
Bages · Barcelona
Camins del Nord
Alt Penedès · Barcelona
Caterí Cuinant Formatges
Moianès · Barcelona
Formatgeria Cal Músic
Bages · Barcelona
Formatgeria de Clua
La Noguera · Lleida
Formatgeria de Tórrec
La Noguera · Lleida
Formatgeria La Bauma
erguedà · Barcelona
Formatgeria Le Bolut
Pla de l’Estany · Girona
Formatgeria Mas Borni
Gironès · Girona
Formatgeria Mas Rovira
Osona · Barcelona
Formatgeria Roura Soler
Ripollès · Girona
Formatgeria Xauxa
La Garrotxa · Girona
Formatges Blancafort
Berguedà · Barcelona
Formatges d’Espinelves
Osona · Girona
Formatges Gavarresa
Bages · Barcelona
Formatges l’Oliva
Alt Urgell · Lleida
Formatges Muntanyola
Bages · Barcelona
Formatges Reixagó
Osona · Barcelona
Formatges Riudavets
Osona · Barcelona
Formatges Serra del Tormo
Ribera d’Ebre · Tarragona
La Balda
Gironès · Girona
La Petita Ànima
Vallès Occidental · Barcelona
La Xiquella
La Garrotxa · Girona
Làctics Ubach
Osona · Barcelona
L’Aubreda Formatgeria
Gironès · Girona
Mas Alba
Pla de l’Estany · Girona
Mas Claperol
La Garrotxa · Girona
Mas d’Eroles
Alt Urgell · Lleida
Mas el Lladré
Ripollès · Girona
Molí de la Llavina
Osona · Barcelona
Peralada Mas Marcé
Alt Empordà · Girona
Veciana Granja-Formatgeria
Anoia · Barcelona
Formatgeria MuuBee
Ripollès · Girona
Formatges Camps
Pla d’Urgell · Lleida
Formatges Pallars
Pallars Jussà · Lleida
Formatges Montbru
Moianès · Barcelona
Can Florí Mató de Montserrat
Bages · Barcelona
Formatgeria Ca la Pruvi
Bages · Barcelona
Formatgeria l’Abadessa
Alt Urgell · Lleida
Formatges de Sant Gil d’Albió
Conca de Barberà · Tarragona
Formatges Mas Garet
Osona · Barcelona
Formatges La Segalla
Baix Camp · Tarragona
Cal Vigatà
Garrotxa · Girona
Formatges Cal Quiteria
Segrià · Lleida
Mas Casas Cruïlles
Baix Empordà · Girona
I la presència dels productes de Girona Excel·lent de:
Doskiwis
Cervesa
Cervesa Artesana Minera
Cervesa
Can Bech
Maridatges d’autor
Nuasets
Avellana de Brunyola
La Galeta Artesana
Galetes
La Dolça Abella
Mel
Embotits Artesans Gori
Embotits


Programa d’activitats
15 i 16 de març de 2025
Passeig de la Devesa, Girona
Dissabte 15 de març
10:00 – 12:30
Espai Sentits
II Concurs de Formatges Artesans de Catalunya
10:15 – 10:45
Espai Fòrum
Descobrim nous col·laboradors del Fòrum: Ambisist i Global Technical Sales
11:00 – 11:30
Espai Turòfil
Tast guiat de formatges de la mà dels seus formatgers/eres

11:00 – 12:00
Espai Fòrum
Acte Inaugural
12:00 – 12:30
Espai Turòfil
Tast guiat de formatges del segell Llet de Cabres Catalanes de la mà dels seus formatgers/eres

12:15 – 13:00
Espai Fòrum
L’Arca de Nogué del Suplement de Catalunya Ràdio amb Pep Nogué, en directe des del Fòrum!
13:00 – 13:30
Espai Turòfil
Tast guiat de formatges de la mà dels seus formatgers/eres

13:15 – 13:45
Espai Fòrum
Conversem amb els col·laboradors fidels al Fòrum: Agronet, Allic i Lactotex
14:00 – 14:30
Espai Turòfil
Tast guiat de formatges de la mà dels seus formatgers/eres

14:00 – 14:30
Espai Fòrum
Entrega de premis del II Concurs de Formatges Artesans de Catalunya
15:30 – 16:15
Espai Sentits
Tast dels Formatges Guanyadors del Concurs de Formatges Artesans de Catalunya amb Marta Garrón, Isabel Tutusaus i Mariona Rota.

16:00–16:15
Espai Fòrum
La Fira de Sant Ermengol – Fira de Formatges Artesans del Pirineu, pionera en la divulgació del formatge artesà
16:00 – 16:30
Espai Turòfil
Tast guiat de formatges de la mà dels seus formatgers/eres

16:40 – 16:55
Espai Fòrum
Conversem amb Girona Excel·lent
16:45 – 17:30
Espai Sentits
Maridatge d’excel·lències fermentades: Pa i Formatge amb el Gremi de Flequers de les Comarques Gironines i Paula Fonollà

17:00 – 17:30
Espai Turòfil
Tast guiat de formatges del segell Formatge de Pastor de la mà dels seus formatgers/eres

17:15 – 17:45
Espai Fòrum
Presentació del Panel d’anàlisi sensorial dels formatges artesans de Catalunya
18:00 – 18:30
Espai Turòfil
Tast guiat de formatges de la mà dels seus formatgers/eres

18:00 – 18:15
Espai Fòrum
Just for cheese, salses dolces per a maridar amb formatges, de Can Bech
18:00 – 18:45
Espai Sentits
La cuina formatgera de Girona Excel·lent amb Jordi Àvila

18:30 – 19:00
Espai Fòrum
Taula rodona sobre els Concursos de Formatges a Catalunya, amb les seves directores: Marta Garrón, Isabel Tutusaus i Mariona Rota
19:00 – 19:30
Espai Turòfil
Tast guiat de formatges de la mà dels seus formatgers/eres

19:15 – 20:00
Espai Sentits
Sinergia perfecta entre formatges i gelats artesans amb Jordi Guillem del Restaurant Lo Mam (Segur de Calafell, Tarragona)

Diumenge 16 de març
11:00 – 19:00
Espai Turòfil
Hackathó Gastrolàctica – repte creatiu que us proposa pensar i elaborar un menú diari que inclogui làctics en cada àpat i estigui adaptat a persones amb problemes relacionats amb la lactosa. – Institut Làctic de Catalunya.
11:00 – 11:45
Espai Sentits
Tast dels Formatges Guanyadors del Concurs de Formatges Artesans de Catalunya amb Toni Gerez del Restaurant Castell Perelada

12:00 – 12:30
Espai Fòrum
Presentació de la Hackathó Gastrolàctica amb l’Institut Làctic de Catalunya
12:15 – 13:00
Espai Sentits
Tast de formatges artesans que no poden faltar en una carnisseria / xarcuteria amb Aleix Solé

13:15 – 14:00
Espai Fòrum
Taula rodona: la comercialització de formatges artesans catalans
13:30 – 14:15
Espai Sentits
La Màgia amb Formatge: Il·lusions i Sabors que enamoren amb Mag Ian

16:00 – 16:45
Espai Sentits
La Cuina Làctica del Divinum: Un Viatge a través de les essències del formatge amb Joan Morillo del restaurant Divinum (Girona)

17:00 – 17:45
Espai Fòrum
Taula rodona: els productes artesans catalans, amb representants dels diferents gremis
17:15 – 18:00
Espai Sentits
El formatge en la creació de les postres de restaurant amb Jordi Butrón

18:00 – 18:15
Espai Fòrum
El segell Llet Cabres Catalanes
18:30 – 18:45
Espai Fòrum
El segell Formatge de Pastor
18:30 – 19:15
Espai Sentits
Formatge i Carxofa: Una Aliança de sabors sorprenent a càrrec d’Albert Mendiola del restaurant Marimorena (Sant Boi de Llobregat, Barcelona)

19:00 – 19:30
Espai Fòrum